Spelregels TOPwindows scheepsramen

Zoals u zult begrijpen is geen schip gelijk en wijken de werkbare omstandigheden per schip van elkaar af. Ook de onderhoudsstaat van schepen verschilt. Dat kan soms tot onverwachte verrassingen leiden tijdens het monteren van de nieuwe scheepsramen.

Zoals u zult begrijpen is geen schip gelijk en wijken de werkbare omstandigheden per schip van elkaar af. Ook de onderhoudsstaat van schepen verschilt. Dat kan soms tot onverwachte verrassingen leiden tijdens het monteren van de nieuwe scheepsramen.

TOPwindows geeft u vooraf een prijs voor het monteren van de nieuwe ramen. Daarmee is het voor u als klant vooraf duidelijk wat de kosten zijn. In deze prijsstelling gaat TOPwindows ervan uit dat de nieuwe ramen op eenvoudige wijze gemonteerd kunnen worden en dat de situatie op de boot optimaal is om direct te kunnen monteren bij aankomst van de monteurs.

Demontage van de bestaande ramen regelt u zelf. Tenzij vooraf anders overeengekomen.

Voor de goede orde en om extra kosten te voorkomen spreekt TOPwindows daarom de volgende spelregels met u af:

Inmeten van de ramen

Het exact inmeten van de ramen zal altijd door een monteur van TOPwindows gebeuren op een door u gewenste locatie in Nederland. TOPwindows geeft daarom 100% maatgarantie.
In sommige gevallen is het mogelijk om, in onderling overleg, digitale bestanden van CAD tekeningen van de ramen aan te leveren. In dat geval is inmeten op locatie overbodig en worden de ramen geproduceerd volgens de aangeleverde tekeningen.

Demontage

U zorgt zelf voor demontage van de oude ramen en herstelt eventuele roestige en slechte plekken van de wanden. Dit zal voorafgaand aan het monteren gebeurd moeten zijn. Let wel, het is een vereiste dat eventueel nieuw aangebrachte lak goed uitgehard is alvorens de nieuwe scheepsramen gemonteerd kunnen worden. TOPwindows is niet aansprakelijk voor eventuele roest, loslatende of loszittende verf.

Uiteraard is het in onderling overleg mogelijk dat TOPwindows de demontage en eventuele restauratie van de wanden tegen meerprijs voor u uitvoert. Dit kunt u bij uw offerte aanvraag aangeven en de details bespreken met de monteur die de ramen komt inmeten. Graag ontvangen wij ook vooraf foto’s ter verduidelijking van de situatie.

Montage

Montage van TOPwindows scheepsramen zal te allen tijde door de monteurs van TOPwindows gebeuren op een door u gewenste locatie ergens in Nederland. TOPwindows geeft daarom 5 jaar fabrieksgarantie op het product en de verrichte werkzaamheden.

Alle type ramen moeten op vlakke (niet gebogen wanden) gemonteerd worden. Zeker schuif- en klapramen. Mocht dit in uw situatie anders moeten zijn dan vooraf overleg m.b.t. de mogelijkheden.

Bekleding op de binnenwanden is een must en moet altijd een harde, isolerende of niet geleidende laag zijn.
Hierdoor wordt de tegenlijst niet ‘koud’ op geleidende materialen gemonteerd en kan het klemprofiel goed op de binnenwand gemonteerd worden.

Bij klapramen met ronde hoeken moet de radius van de gatmaat minimaal radius 75 zijn. Klapramen worden altijd met kit gemonteerd.

Klapramen met aan de bovenkant een kattenrug zijn niet mogelijk. Eventueel kunnen dit type ramen als samengesteld raam (deels vast- en deels klapraam) worden vervaardigd. In dat geval graag vooraf overleg over de mogelijkheden.

Mocht u er voor kiezen om de eventuele slechte plekken in de wanden niet bij te werken is dit voor uw verantwoording en zal TOPwindows de ramen gewoon over de slechte plekken monteren. Dit kan de garantie op lekkage beperken.

Mocht u beslissen om de montage zelf te regelen dan komt de fabrieksgarantie op montagewerk, eventuele montageschade en eventuele lekkage te vervallen.

Service en garantie

Mocht er onverhoopt een mankement blijken of service nodig zijn aan TOPwindows scheepsramen dan kunt u direct contact opnemen met onze servicemonteurs via het e-mail adres: service@topwindows.nl
Omschrijft u duidelijk in uw e-mail wat het probleem is en voeg foto’s van de situatie toe, zodat de servicemonteurs een beter beeld hebben van de situatie.

TOPwindows heeft service hoog in het vaandel staan. Service en garantiegevallen zullen dan ook uiterst serieus behandeld worden. De servicemonteurs zullen daarom zo spoedig mogelijk contact met u zoeken en actie ondernemen.

Bij een eventuele lekkage dient u er voor te zorgen dat de gevolgschade tot een absoluut minimum beperkt blijft.

Onderhoud TOPwindows scheepsramen

Ook scheepsramen dienen onderhouden te worden. De afwatering in schuiframen moet met enige regelmaat schoongemaakt worden. Dit i.v.m. een goede afwatering. Ook de rubbers in klapramen dienen met regelmatig schoongemaakt te worden. Vuil kan immers ook een lekkage veroorzaken.

Leveringsvoorwaarden

TOPwindows scheepsramen worden geproduceerd en geleverd volgens algemene leveringsvoorwaarden van TOPwindows. Deze zijn gedeponeerd bij Kamer van Koophandel Noord-Nederland te Groningen d.d. 28 augustus 2012 onder nummer 20166203 en worden door ons op uw verzoek toegezonden.

TOPwindows is een merknaam van Dutch Global Sourcing B.V.

Bekijk hier onze oplossingen

Scheepsramen

Zijn de rubberen raamprofielen van uw boot aan vervanging toe? Of bent u de condens op uw aluminium profiel helemaal beu? Wij leveren ramen met een prachtig kunststof profiel. Met vele voordelen ten opzichte van aluminium en rubber.

Lees meer

Gevormde bootruiten

Onze gevormde bootramen worden volgens een speciaal procedé en doormiddel van een unieke mal in zijn geheel gevormd. Onze ramen zijn geschikt voor montage met en zonder aluminium opsluit profiel. Geen vorm of maat is ons vreemd!

Lees meer

Specials

Zoals u inmiddels zult vermoeden is geen enkel project ons te gek! Grote ramen, kleine luiken, speciale rondingen, noem maar op. Onze mogelijkheden zijn (bijna) onbeperkt! Ondek de speciale projecten die wij mochten verzorgen achter onderstaande link.
Lees meer